Klíčky - jarní oživení jídelníčku

22.03.2024

Energie, která se v zimním období regenerovala v hloubi Země se začíná znovu probouzet a s ní by měla začít klíčit i naše energie a síla. Skvělým pomocníkem v boji proti jarní únavě a při regeneraci po dlouhé zimě mohou být naklíčená semínka.

V jarním období bychom měli delý jídelníček odlehčit, omezit živočišné produty, tuky, a ořechy a místo nich zařadit do stravy naklíčená semínka a luštěniny. Klíčit můžeme například - hrášek, ředkvičky, řeřichu, brokolici, rukolu, hořcici, zelené fazolky mungo a mnoho jiných luštěnin, obilovin a mikrozeleniny. Jen velké fazole neklíčíme, z těch by nám moc dobře nebylo. Naklíčená semínka nám dodají velké množství vitaminů, minerálů a enzymů. 

Celý proces je velmi jednoduchý. Stačí nakličovací miska či sklenice, nebo jen talířek s vatou nebo pískem. A za pár dní můžeme klíčky posypat jakoukoliv polévku, pomazánku, salát nebo je uzobávat jen tak samotné. Chutnají opravdu výtečně.

Nechejme s novým jarem spolu s klíčky na misce klíčit a růst semínka nových záměrů, vizií a plánů také v nás a podporujme v sobě energii všeho nového také zelenými klíčky. Obsahují v sobě potenciál celé rostliny tak jako je potenciál celistvé bytosti v každém z nás.

Za Inspiritu s láskou

Veronika